Patlixhani i Zi ne Uje Per ARTRITIN: E piva për 10 ditë, jo vetëm që u zhduk dhimbja, por edhe sëmundja..!?

Patlixhani i Zi ne Uje Per ARTRITIN: E piva për 10 ditë, jo vetëm që u zhduk dhimbja, por edhe sëmundja..!?

Artriti reumatoid (RA) është një sëmundje inflamatore kronike dhe evolucionare me manifestime sistemike dhe shkatërrim progresiv të kyçeve. Mbetet i patrajtuar, një pacient me artrit reumatoid përballet me aftësi të kufizuara, cilësi të reduktuar të jetës, paaftësi dhe një jetëgjatësi të shkurtuar prej tre deri në shtatëmbëdhjetë vjet.

Eshtë një sëmundje kronike që zgjat për pjesën tjetër të jetës dhe kërkon trajtim gjatë gjithë jetës. Artriti është një inflamacion i kyçeve. Ekzistojnë mbi 100 lloje të artritit, por më të zakonshmet janë osteoartriti (sëmundje degjenerative e kyçeve) dhe artriti reumatoid.

Artriti reumatoid, i quajtur ndryshe reumatizëm ose sinovit, zakonisht ndodh tek njerëzit mbi moshën 40 vjeç, dhe tek gratë dy herë më shpesh sesa tek burrat. Mund të ndodhë gjithashtu tek fëmijët, veçanërisht vajzat midis moshës 2 dhe 5 vjeç.

Karakterizohet nga inflamacion dhe dhimbje në pëllëmbët, veçanërisht nyjet e gishtërinjve, si dhe në duar, këmbë dhe këmbë, shoqëruar me lodhje të përgjithshme dhe pagjumësi. Mund të shkaktojë dëmtime edhe në pjesë të tjera të trupit, përfshirë këtu zemra, mushkëritë, sytë, nervat dhe muskujt.

Osteoartriti ose sëmundja degjenerative e kyçeve i referohet dhimbjes ose inflamacionit që mund të rezultojë nga humbja sistematike e indit të kockave në nyje.

Receta 1
Përbërësit: 1 litër vaj ulliri, 100 g gjethe të thata dhe lule te kantarionit, 50 g gjethe rozmarine.

Procedura: Në një litër vaj ulliri vendosni 100 g gjethe të thata dhe lule të kantarionit dhe 50 g gjethe rozmarine, mbylleni dhe lëreni për 30 ditë në diell, me lëkundje të herëpashershme. Vaji filtrohet dhe përdoret për të masazhuar zonat e prekura.

Receta 2
Përbërësit: 1 patëllxhan mesatar, 1 litër ujë. Procedura: Lani patëllxhanin, priteni në rrota dhe vendoseni në ujë të valë. Fikni shporedin dhe lini patëllxhanin në tenxhere derisa uji të ftohet, pastaj vendosni 750 ml të lëngut në frigorifer dhe ky leng eshte i pijshem.

Për përdorim të jashtëm per masazh 250 ml e mbetura perzieni me 50 ml vaj ulliri.

Perdorimi: Merrni 250 ml në mëngjes, në drekë dhe në mbrëmje (gjithsej 750 ml në ditë) dhe fërkoni zonën e prekur me përzierjen e përgatitur. Pas 10 ditësh përdorimi të këtij ilaçi natyral, jo vetëm dhimbja por edhe skuqja duhet të zhduket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *