Mëso Si Të Zhdukni Puçrrat E Kuqe Të Bezdisshmee Që Shfaqen Nën Lëkurë Shum Leht..

Mëso Si Të Zhdukni Puçrrat E Kuqe Të Bezdisshmee Që Shfaqen Nën Lëkurë Shum Leht..

Lëkura juaj mund të mos jetë e prirur të formojë akne, por kjo nuk do të thotë që jeni të paprekshëm ndaj puçrrave. Nëse këto të fundit janë hormoonalee shkaktohen nga faktorë të brendshëm biiologjikë kryesisht, pikat e zeza apo të bardha, puçrrat nën lëkurë shfaqen kryesisht nga vatrat e bakktereeve, grumbullimit të lëkurave të vdeekuura etj. Poret në lëkurën tuaj mund të bllokoheen nga djersa, yndyra dhe papaastërtiia, duke shkaktuar impeerfeksiione. Askush nuk do të donte që lëkura e tyre të mbushej me këto të fundit, ndaj do të bënin gjithçka për t’i zhdukur brenda natës. Krah pordukteve kozmetike, jo pak të shtrenjta, duhet të dini se ekzistojnë dhe disa metoda natyrale që trajtojnë puçrrat !

Vaji i pemës së çajit ( Tea Tree Oil)
Ky vaj ka veti antiifungaale, antiisepttik dhe antiibakteeriale. Përdorni vajin e pemëve të çajit rregullisht për të përshpejtuar procesin e shërimit. Ndiqni këto hapa të thjeshtë:
Përzieni një sasi të barabartë të vajit të pemës së çajit me vaj kokosi ose ujë (pra hollojeni) dhe me ndihmën e një pambuku aplikojeni mbi sipërfaqen e puçrrës. Përseriteni dy herë në ditë derisa puçrra të jetë përtharë plotësisht.

Krem me përmbatje Hydrocortiisonee

Nëse puçrra është e kuqe dhe me reliiev, mund të thahet brenda natës nëse mbi të aplikoni krem me përmbajtje Hydrocortiisonee! Këto kremra janë enkas për puçrrat aktiivee, por kini kujdes sepse nuk duhet përdorur në sasi të mëdha! Ky krem mund të holloojë shumë lëkurën duke nxiitur shfaqjen e puçrrave të tjera. Kremrat me përmbajtje aciid saliiciliik, aciid glycoliic ose bennzoyyl peroxiidee do t’ju shpëtojnë nga puçrrat e befasishme.
Aspirina e grimcuar
Aspirina është një derivat i aciidiit saliiciliik dhe mund të zbehë pamjen e një puçrre brenda natës.

Avull ose kompresa të nxehta

Rrini mbi një tenxhere që valon për 6 deri në 8 minuta për të hapura të gjitha poret e lëkurës. Më pas bëni një skrab të lehtë, në mënyrë që t’i pastroni në thellësi! Lëkurën lyejeni me një krem antiibakteerial në mënyrë që lëkura mos t’ju infeektohhet.
Uthull molle
Asnjëherë mos e përdorni uthullën e mollës pa e holluar, pasi mund të rreezikkoni të diigjnni lëkurën. Përizeni dy lugë uhtull molle në një gotë ujë dhe me ndihmën e një pambuku aplikojeni këtë përzierje për 20 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *