Kura natyrale për sheqerin në gjak..!? Sipas Mjekut Martin Najdovski..!?

Kura natyrale për sheqerin në gjak..!? Sipas Mjekut Martin Najdovski..!?

Dardha e egër ka kohë që njihet si një ushqim i dobishëm, i jashtëzakonshëm. Frutat e saj konservohen në mënyra të ndryshme, përpunohen në pelte, reçel, lëngje, raki, verë dhe të ngjashme.

Në natyrë, ka shumë lloje të dardhave të egra që ndryshojnë në madhësinë dhe lulëzimin e pemës, formën e gjethes, kohën e lulëzimit dhe pjekjes, madhësinë, shijen e frutave.

Dardha e egër është një nga shumë varietetet e vjetra shëruese që ka arritur të “mbijetojë” gjatë shekujve. Duket më shumë si një mollë, ka një erë të këndshme dhe një shije paksa astringjente, të ëmbël, sikur të përmbajë mjaltë gjurmë.

Përmban shumë jod, kështu që dardhat e egra janë përdorur më parë për të parandaluar goiter, dhe nëse përfshihen rregullisht në dietë, ka një efekt të dobishëm në punën e organeve të tretjes, zemrës dhe veshkave.

“Kur flasim për dardhën e egër, të dy frutat dhe lëvorja përdoren për qëllime mjekësore”, thotë fitoterapisti Roman Vuckovic. – Frutat piqen nga shtatori deri në fund të tetorit, dhe nëse ruhen mirë, ato zgjasin gjithë dimrin, kështu që mund të përdoren për të bërë ushqime dhe pije vitaminoze dhe freskuese.

Nga ato shumë ushqyese, të tilla si reçel, lëngje dhe komposto, te ato të destinuara për kënaqësi meraklic – të tilla
si vera dhe rakia nga dardha e egër.Ilaç për sheqerin në gjak – recetë e baristit Martin Najdovski

Ky ilaç është i shkëlqyeshëm për ata që kanë sheqer të lartë në gjak, por nuk janë ende në terapi me insulinë.

Merrni një grusht të plotë të gjetheve të dardhës së egër dhe futni ne 1 litër ujë të zier duke qene i nxehete. Lëreni të mbuluar për gjysmë ore, pastaj kullojeni dhe pini të gjithë litrin e lëngut gjatë ditës, në vend të ujit.

Terapia zgjat 2 muaj. Përveç që përdoret për të ulur sheqerin në gjak, ky ilaç është gjithashtu i shkëlqyeshëm për dhimbje koke, çrregullime të gjumit, shqetësime të stomakut dhe të ngjashme. Nëse përdoret për këto sëmundje, përgatitja është si më poshtë:

Zieni 100 gramë fletë dardhe të egër me 1 litër ujë të zierë, lëreni të mbuluar për 20 minuta, pastaj kullojeni dhe pini 1 filxhan kafe (nga ato të vjetrat, të vegjlit) në mëngjes 30 minuta para ngrënies dhe 1 filxhan në filxhan në mbrëmje, 30 minuta para darkës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *