Mjaft më i bëre lekët Slims të hapur! Ja receta që të lesh duhanin lehtesisht…

Mjaft më i bëre lekët Slims të hapur! Ja receta që të lesh duhanin lehtesisht…

Një studim i ri i kryer nga Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti Srinakharinëirot në Tajlandë doli në përfundimin se përdorimi i lime është shumë më efektiv sesa çamçakëzët me nikotinë !

Sipas shkencëtarëve, nëse duhanpirësit që duan të heqin dorë nga cigarja marrin lime në vend të çamçakëzave me nikotinë do të munden ta lënë më shpejtë këtë të fundit.

Për 12 javë rrjesht, dhjetra duhanpirës mbi moshën 18 vjeç u ndanë në dy grupe : në ata që do të merrnin çamçakëzat e nikotinës dhe ata që do të konsumonin lime.

Lime është një alternativë jo toksike e cila jo vetëm ka efektin e çamçakëzit të nikotinës në organizëm , por gjithashtu vjen me një sërë përfitimesh të tjera si alkalinizimin i indeve, të cilat normalisht janë më acide tek duhanpirësit .Ky frut ka gjithashtu aktivitet të konsiderueshëm antimikrobik kundër baktereve si E. coli dhe në Vibrio cholera.

Rezultatet e testit treguan se nuk kishte dallime të konsiderueshme në normat e abstinencës midis grupeve gjatë javëve 9-12, por midis javës së parë dhe të katërt monoksidi i karbonit tek duhanpirësit që kishin marrë lime ishte dukshëm më i ulët, krahasuar me ato që përdorin çamçakëzat e nikotinës .

esti arriti në përfundimin se lime i freskët mund të përdoret në mënyrë efektive si një metodë alternative për ndërprerjen e duhanit. Më poshtë do të lexoni receten se si duhet konsumuar lime në mënyrë që të veprojë në organizëm si një çamçakëz nicotine

Përbërësit:

1 lime

1 limon

1 lugë çaji sheqer

1 filxhan me ujë

Përgatitija:
1. Shtrydhni lëngun e lime-it dhe limonit dhe shtojini në një filxhan të mbushur me ujë. Hidhni një lugë sheqer dhe përziejeni mirë. Konsumojeni çdo dite pas nje vakti dhe do te shihni se deshira per cigare do t’ju ulet ndjeshem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *