“KUJDES” Ae Dini Pse Nuk Duhet Të Lëmë Shishe Plastike Në Makinë Gjatë Verës Mësoje Tani …!

“KUJDES” Ae Dini Pse Nuk Duhet Të Lëmë Shishe Plastike Në Makinë Gjatë Verës Mësoje Tani …!

Shishet plastike me ujë janë edhe më të rreeziikshme për t’i lënë pas, sepse ato leshojne kimiikatee të dëmmshmee kur lihen në nxehtësi. Në një studim që tregon efektet e temperaturave të ruajtjes në lirimin e kimiikatevee si antiimon dhe biisfennol A, u zbulua se më shumë kimiikatee u liruan kur temperatura u rrit.

Eksperimenti gjithashtu zbuloi se kur shishet u ruajtën në 158 ° F për 4 javë, lirimi i biisfenol A dhe antiimon nuk plotësonin standardet rregulluese për marrjen e përditshme kroniikee. Biisfenol A, i njohur gjithashtu si BPAa, është një kimiikaat që eshte treguar jashtëzakonisht i kkeq në vitet e fundit.

Është provuar se ndryshon nivelet e hormmoneeve dhe lidhet posaçërisht me nivelet më të ulëta të testoosteeroniit te meshkujt. BPAa gjithashtu kontriibuon në zhvillimin dhe përparimin e kann-ceriit. Antiinom, nga ana tjetër, mund të shkaktojë dhimbbjee në stomak, të vjeella, diiarree dhe ulceera te stomakut Është e sigurt të thuhet se marrja e sasive të mëdha të njërës nga këto kimiikatee nuk është e mirë për askënd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *