Ai keni vënë re në trupin tuaj? Duhet pasur shumë kujdes, nëse keni këto pika të kuqe nëpër trupin tuaj..Ja perse..!

Ai keni vënë re në trupin tuaj? Duhet pasur shumë kujdes, nëse keni këto pika të kuqe nëpër trupin tuaj..Ja perse..!

Nëse papritmas keni gjetur një pikë të kuqe konfuze në lëkurën tuaj, mos u shqetësoni.

Një angioma është një tu.mor i vogël i parr.ezikshëm që përbëhet nga enët e gj.kut

Ekzistojnë 2 arsye kryesore për zhvillimin e tij:

Mosha

Shumë njerëz marrin angioma në moshën 30-vjeçare ose më shumë. Si rregull, në këtë rast duket si një nishan i vogël dhe është i vendosur kryesisht në trup, krahë dhe shpatulla. Angioma të tilla shkaktohen nga ndryshimet e thjeshta në moshë të lëkurës dhe enëve të gj.kut.

Probleme shëndetësore ose mënyra e jetesës së gabuar

Nëse angioma fillon degëzimin vaskular, mund të tregojë probleme me mëlçinë, sëmundje vaskulare ose një dështim hormonal.

Nëse papritmas vëreni që një shenjë të kuqe ndryshon papritur madhësinë, formën ose ka filluar gjakderdhjen, më mirë do të këshilloheni me një mjek sa më shpejt që të jetë e mundur.

Angiomat zakonisht nuk janë arsye për të nxituar në spital.

Është gjithashtu një ide e mirë të kujdesesh që angiomat të mos shfaqen në të ardhmen. Parandalimi më i mirë është një mënyrë jetese e shëndetshme dhe një dietë e ekuilibruar.

Pini lëngje dhe shumë ujë, hani perime të freskëta dhe mos harroni për yndyrna të shëndetshme si avokadon dhe vajin e ullirit. Këto rregulla të thjeshta do t’ju ndihmojnë të mbani lëkurën tuaj të pastër dhe të re, dhe trupin tuaj të shëndetshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *