Një “TRUK” Ja si ta ulni tensionin e lartë menjëherë…

Një “TRUK” Ja si ta ulni tensionin e lartë menjëherë…

Nëse po përjetoni dhimbje të madhe koke, lodhje, rrahje të çrregullta të zemrës dhe dhimbje në gjoks, ndoshta jeni duke vuajtur nga tensioni i lartë i gjakut.

Kjo gjendje shëndetësore mund të shkaktohet nga stresi, mungesa e gjumit, obeziteti ose ndonjë sëmundje – por edhe njerëzit e shëndetshëm mund të vuajnë nga kjo.

Për fat të mirë, ka disa teknika të thjeshta të cilat mund t’ju ndihmojnë t’i relaksoni enët e gjakut dhe muskujt, që ta mbani nën kontroll presionin e gjakut. Ne i kemi gjetur disa teknika dhe kemi vendosur t’jua mësojmë edhe juve.

Bëni masazh veshëve dhe qafës

Janë tri pika në kokë dhe qafë që mund t’ju ndihmojnë ta ulni presionin e gjakut brenda pak minutave:

Gjejeni pikën e parë prapa veshit dhe vizatojeni një vijë imagjinare poshtë qendrës së klavikulës ku do të gjeni pikën e dytë. Duke përdorur gishtat, bëni masazh qafës me lëvizje të buta poshtë dhe lartë kësaj vije. Përsëriteni këtë 10 herë në të dyja anët e qafës.

Pika e tretë ndodhet në fytyrën tuaj në lartësinë e veshit, rreth 1/2cm nga veshi juaj. Msazhojeni atë në çdo anë me majat e gishtave tuaj për rreth një minutë në një lëvizje rrethore në anën e kundërt të orës.

Duke iu bërë masazh këtyre zonave, ju do të lehtësoni tensionin në muskujt e qafës dhe do të riktheni qarkullimin normal të gj.akut në tru, shkruan pergatit.c

Leave a Reply

Your email address will not be published.