Ja Mënyra Si Të Përdorni Qepët Kundër Artritiit, Reumatiizmës Dhe Osteoporoozës

Ja Mënyra Si Të Përdorni Qepët Kundër Artritiit, Reumatiizmës Dhe Osteoporoozës

Si Të Përdorni Qepët Kundër Artritiit, Reumatiizmës dhe Osteoporoozës

Qepa është një nga perimet më të shëndetshme të nëntokës që nuk mungon kurrë në kuzhinën e një amviseje shqiptare.

Përdorimet e saj në kuzhinë dhe në mjekësinë popullore janë të larmishme.

Qepa rekomandohet kundër disa sëmunddjevee dhe probleemeve, ndër të cilat edhe artriiti.

Ky i fundit manifestohet me inflammaciion dhe enjtje të kyçeve dhe nyjeve duke ndikuar ndjeshëm në lëvizshmërinë e njeriut.

Në këtë artiikuull do të mësoni për 6 përfitimet më të mira që ofron qepa kundër artritit.

Zbut Inflammacioniin
Qepët janë të pasura me kuercetiinë, një flavonol që luftton aashpër inflammacioniin.

Studimet kanë treguar se kuercetiina zbut ndjeeshëm simptomat e artritiit dhe të reumatiizmës, sidomos nëse konsumohet afatgjatë.

Përmirëson Sistemin Mbrojtës Të Trupit
Qepa është shumë e pasur me antiioksidanmtë.

Këta të fundit ndihmojnë në eliminimin e streesiit oksidues që dëmtton kyçet dhe nyjet dhe nxit shpërndarjen e inflammacioniit në organizëm.

Për më tepër, antiioksidanmtët ndihmojnë në forcimin e sistemit mbrojtës të trupit ndaj inflammacioniit.

Qepët përmbajnë edhe shumë vitaminë C e cila luf.ttonn radiikaleet e lira në organizëm.

Kundër Infekksionevee
Studimet tregojnë se konsumi i rregullt i qepëve mund të zbusë ose eliminojë infekksioneet e ndryshme të kyçeve dhe nyjeve që shpërndahen si pasojë e inflammacioniit.

Kjo është kryesisht e rekomandueshme për njerëzit që planifikojnë të kryejnë ndërhyrje kirurgjiikalee në kyçe.

Shëndeti i Kyçeve
Ekspertët thonë se konsumi i qepëve të pasura me antiioksidanntë dhe vitamina shmang degjeneriimin e kërceve dhe nxit riparimin e tyre.

Falë antiioksidanntëve, qepa mbron shëndetin e kyçeve dhe nyjeve dhe shmang dëmtiimin e tepruar të tyre.

Shmang Kompliikacioneet
Medikamentet që përdorin paciientët që vuaajnnë nga artriiti shpesh ankohen për probleeme me stomakun dhe kompliikacionee të ngjashme.

Antiioksidanntët tek qepa zvogëlojnë sasinë e sekreetuar të acidit gastrik dhe shmangin formimin e ulçerës.

Për më tepër, pacientët që vuaajnnë nga artritii, përballen me rreeziikun në rritje të ateerosklerozës.

Lëngu i qepës dhe qepa në përgjithësi arrin të ulë ndjeshëm nivelin e kolesterolit të kkeq dhe të mbrojë shëndetin e zemrës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *