Disa Njerëz E Kanë Këtë Vriimë Të Vogël Mbi Veshët E Tyre, Ae Dini Pse..?

Disa Njerëz E Kanë Këtë Vriimë Të Vogël Mbi Veshët E Tyre, Ae Dini Pse..?

Vetëm një në 100 njerëz në Britani të Madhe e kanë këtë vriimë të vogël mbi vesh – siç shihet në fotografinë sipër.

Kjo vriimë quhet ndryshe preauriicular siinus dhe është çrregulliim i cili për herë të parë është raportuar në vitin 1864 nga shkencëtari i quajtur Van Heusinger. Vriimat shfaqen gjatë zhvillimit të hershëm dhe janë të trashëgueshme.

Të vetmet komplikimee që i sjellin ato janë disa infeeksiione të zakonshme.

Në disa pjesë të Azisë dhe Afrikës, thuajse dy nga pesë njerëz janë të diagnostikuar me preauriicular siinus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *