E Mrekullueshme / Vaj Ulliri Dhe Kripë Deti, Kura Ideale Për Pr.oblemet Në Kocka…

E Mrekullueshme / Vaj Ulliri Dhe Kripë Deti, Kura Ideale Për Pr.oblemet Në Kocka…

Dhimbbjeet e kockave po kthehen në një probleem shëndetësor shumë i përhapur kudo, edhe në Shqipëri. Kjo ndodh edhe sepse njerëzit nuk kanë shumë kohë për aktivitet fizik ndërkohë që jetëgjatësiia është rritur.

Kjo nënkupton se njerëzit po jetojnë më gjatë dhe rrjedhimisht i përdorin muskujt dhe kockat për më shumë kohë. Në përgjithësi, njerëzit kërkojnë ndihmën e medikamenteve qetësuees.

Shpesh këto iilaçe, kur pihen me tepri janë të dëmshmee për stomakun dhe mëlçinë. Natyra nga ana tjetër na ka dhënë shumë burime të rëndësishme kundër dhimbbjevee që nuk dëmttojnnë organeet e tjera. Në këtë artiikuull do të mësoni për një trajtim të fuqiishëm kundër dhimbbjevee të kyçeve që bazohet në përdorimin e kripës dhe vajit.

Vaji i ullirit është i pasur me poliifenolë që shërbejnë si antiioksidanntë. Në momentin që ky lëng i artë bie në kontakt me organizmin, ngadalëson plakjen e qeliizavee. Kjo do të thotë që dhimbbjees i duhet më shumë kohë për t’u shfaqur. Vaji i ullirit përmban edhe substtancaa që parandalojnë aktivizimin e inflammacioniit. Vaji i ullirit rregullon qarkullimin e gj akut që rrjedhimisht mban organet të shëndetshme.

Vlerat e kripës së detit – Trajtimi me vaj dhe kripë, kërkon kripë deti sepse ofron përfitime shumë të mira për organizmin. Kripa e detit përmban magnez që forcon indet.

Mineralet e tjera te kripa janë shumë të mira për sistemin imunitar dhe për shërimin e kockave dhe muskujve. Sikur të mos mjaftonte kjo, kripa e detit përmirëson qarkullimin e gj akut dhe eliminon sasitë e tepërta të sodiumit në gj ak, duke ulur tensiionin e tij.

Përbërësit e kurës:

një gotë me ujë, 20 lugë gjelle me vaj ulliri, 10 lugë gjelle me kripë deti.

Hapat:

Shtoni vajin e ullirit dhe kripën në ujë dhe përziejini së bashku. Masën e përfituar përdoreni për të masazhuar zonën e prekur nga dhimbbjaa për rreth 3 minuta. Masazhi fillestar duhet të zgjasë 3 minuta dhe duhet të arrini që të masazhoni zonën e prekur për deri 10 ose 20 minuta. Kjo kurë duhet aplikuar në lëkurë për 10 ditë me rradhë. Rezultatet do të jenë të shpejta dhe afatgjatë.

Do të shihni se do të mund të lëvizni më lehtë dhe dhimbbjaa do të zbutet ndjeeshëm. Nëpërmjet këtij masazhi, qeliizat tuaja do të rigjallërohen, qarkullimi i gj akut do jetë më i mirë dhe sistemi imunitar shumë më i forttë. Në disa raste mund të shihni se lëkura mund të skuqeet. Kundër skuqjees mund të përdorni një peshqir me ujë të ngrohtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *