Ja Pse Duhet Ta Kontrolloni Nivelet E Vitaminës D / Mungesa E Saj Lidhet Me Këto Sëmundjee..!

Ja Pse Duhet Ta Kontrolloni Nivelet E Vitaminës D / Mungesa E Saj Lidhet Me Këto Sëmundjee..!

Vitamina D luan një rol të rëndësishëm në shëndetin tuaj. Ajo ndihmon trupin të përthithë kalciumin, i cili është thelbësor për shëndetin e kockave. Kjo vitamin ndihmon gjithashtu dhe në funksionet jetike të sistemit neervor dhe dhe sistemit imunitar.

Shumë hulumtime kanë treguar se vitamina D është e domosdoshme për shëndetin e trurit, si dhe mbron trupin nga stresi oksidativ. Mënyra më e mirë për të marrë dozënn tuaj të përditshme të vitaminës D është të shijoni disa orë në diell, por shumë njerëz vuaajnnë nga mungesa e kësaj vitamine, dhe ç’është me e keeqja nuk kanë njohuri rreth sëmunddjevee që lidhen me këtë defiiçencë.

Ja se çfarë mund të ndodhë në qoftë se ju nuk merrni dozën tuaj të përditshme të vitaminës D:

1. Kanncerii (prosttatës, qafës së miitrës, ovarian dhe pankreatiik)
Trupi prodhon rreth 10.000 qeliza kanncerogjenee çdo ditë. Mungesa e vitaminës D lejon që këto qeliiza të riprodhohet dhe të pushtojnë indeet e reja. Kur nivelet e vitaminës D janë optimale, trupi pengon përparimin dhe zhvillimin e këtyre qeliizavee.

2. Diabeti tipit të 2
Disa studime kanë treguar se të rinjtë që kanë nivele të larta të vitaminës D kanë më pak shanse të zhvillojnë diabet të tipit 2. Hulumtuesit besojnë se vitamina D mund të ndihmojë trupin të menaxhojë nivelet e sheqerit në gj ak duke rregulluar kalciumiin.

3. Astmaa
Shkaku i saktë i asttmës është i panjohur, por një teori është se trupi zhvillon probleeme me aparatin respiirator kur nuk ekspozohet mjaftueshëm në diell.

4. Probleeme me aparatiin tretës

5. Artriit
Vitamina D luan një rol të rëndësishëm për të ndihmuar trupin të përthithë kalciumin, i cili është thelbësor për kocka të fortë. Mungesa e vitaminës D mangësi mund të shkaktojë një gjendje e njohur si osteomalaciia, e cila konsiston në zbutje të kockave.
6. Hipertensiioni
Studimet kanë treguar një lidhje midis vitaminës D dhe hipertensiionit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *