Zduhet lnjoroni Kurrë, Shenjat Që Tregojnë Se Mund Të Keni Tr0mb0zë…

Zduhet Injoroni Kurrë, Shenjat Që Tregojnë Se Mund Të Keni Tr0mbozë…

Trombooza është një nga gjendjet më të rreeziikshme mjekësore, me pasoja të rëndaa nëse nuk reagohet me kohë. Gjatë lëndiimevee, është normale që gj aku të mpiikset, sepse në atë mënyrë parandalohet humbja e tij dhe shëroheen plaagëtt. Megjithatë, disa njerëz vuaajnë nga mpiiksjaa e tepërt e gj akut, e cila mund të çojë në tromboozë.

Kjo do të thotë që te këta njerëz formohet mpiiksje gj aku që bllokojnë enët e gj akut, ndërsa kjo mund të jetë shumë e rreeziikshme sepse mund të çojë në një sulmm në zemër ose godiitjee në tru.

Janë këto disa ndër siimptomat e kësaj gjendjeje: Dhembbjaa e këmbëve mund të tregojë këtë gjendje. Veç kësaj, shfaqen edhe ngërçe. Një kollë e pashpjegueshme, një kollë që zgjat për një kohë të gjatë pa ndonjë arsye specifike, mund të tregojë mpiiksjen e gj akut.

Dhimbbjaa e gjoksit, frymëmarrja e vështiirësuar mund të tregojnë praninë e një mpiiksje gj aku në zonën e mushkërive, përveç kësaj mund të tregojë probleeme të tjera të zemrës.

Marramendja që zgjat për një kohë është një tjetër simptomë. Gulçimi, dhimbbjaa në frymëmarrje të thellë, pamundësia e frymëmarrjes së thellë janë gjithashtu tregues të kësaj gjendjeje.

Ënjtja e këmbëve është një tjetër tregues, ndërsa mpiksjet e gj akut çojnë në tromboozë dhe parandalojnë shpërndarjen normale të oksigjenit në organe.

Vija dhe vija të kuqe në lëkurë janë një siimptomë shumë e zakonshme e kësaj gjendje. Nëse vëreni ndonjë nga simptomat, sigurohuni që të vizitoni një mjek, mos i injoroni ato, sepse formimi i mpiiksjees së gj akut mund të çojë në kushte shumë të rëndaa mjekësoree, dhe madjee edhe vdeekjee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *