Se A Është I Dëmshëm Uji Me Gaz? Përgjigjja Vjen Nga Ekspertet e Huaj…!

Se A Është I Dëmshëm Uji Me Gaz? Përgjigjja Vjen Nga Ekspertet e Huaj…!

Uji me gaz mund të jetë një alternativë e mirë në vend të pijeve të gazuara, por a është i shëndetshëm? Ja pse ekspertët thonë se është e rëndësishme të bëni studimet tuaja mbi llojin e ujit të gazuar që blini. Të gjithë e dimë rëndësinë e pirjes së mjaftueshme të ujit për të qëndruar të hidratuar – veçanërisht nëse keni një mënyrë jetese aktive.

Për disa njerëz, sidoqoftë, pirja e ujit duket e mërziitshmee kur ka kaq shumë pije të tjera për të zgjedhur. Uji me gaz është një alternativë e njohur dhe është më i shëndetshëm se pijet e tjera të gazuara ose alkkóólii. Edhe kështu, mund të pyesni veten: a është në të vërtetë i mirë uji me gaz për ju?

“Uji i gazuar mund të jetë një mënyrë e mrekullueshme për t’u hidratuar pa marrë sheqer të panevojshëm”, thotë Gabrielle Tafuri, një dietologe e nga Orlando, Florida. Edhe kështu, shton ajo, është e rëndësishme të dini përbërësit për t’u siguruar që “nuk ka gjithashtu sheqer të shtuar dhe përbërës të tjerë”.

“Së pari, jo të gjithë ujërat me flluska janë njësoj. Uji i gazuar zakonisht vjen në forma të ndryshme dhe mund të përmbajë ëmbëlsues alternativ për t’i dhënë atij një aromë të ëmbël”, thotë Tafuri. Pra uji i gazuar është i shëndetshëm vetëm atëherë kur nuk ka përbërës të tjerë të cilët mund t’i lexonni në listën përkattësee në të gjitha shishet që blini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *