Kush eshte Dr.Specialisti qei riktheu shikimin 130 mije njerezve ne nevoje duke i operuar falas… !

Kush eshte Dr.Specialisti qei riktheu shikimin 130 mije njerezve ne nevoje duke i operuar falas… !

Shumë pranë tembullit Mayadevi, atje ku Buddha lindi 2600 vite më parë, qindra njerëz mblidhen në rresht përpara një spitali, me shpresën se drita e syve do t’i rikthehet.

Të gjithë presin për ardhjen e një doktori të vetëm, Dr, Sanduk Ruit. Të gjithë atje (Nepal e më gjerë) e njohin doktorin si “Zotin e Shikimit”.
“I gjithë objektivi, qëllimi, pasioni dhe dashuria ime, është të shoh të mos mbetet asnjë njeri i verbër në këtë botë. Është me rëndësi që njerëzit të marrin shërbim e veçanërisht ata që nuk kanë mundësi të paguajnë. Unë jam këtu për të siguruar që gjithkush të marrë shërbim”-tha për Associated Press, doktor Ruit.

Dhe në Nepal, shumica e njerëzve janë të varfër. Ata nuk kanë mundësi të paguajnë për operimet në sy për të përmirësuar shikimin. Por falë doktorit, qindra njerëz janë ndihmuar. Madje Ruit shkon nëpër fshatra të thellë e në malet e Himalajeve për të ndihmuar njerëzit me probleme me shikimin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *