Specialistët thonë : Ja Se Çfarë Dëmi Shkakton Vetëm 1 Pije Me Sheqer Në Ditë..!

Specialistët thonë : Ja Se Çfarë Dëmi Shkakton Vetëm 1 Pije Me Sheqer Në Ditë..!

Gjenden kudo dhe na ndikojnë shumë më tepër sesa thjesht nivelin e peshës trupore, por edhe shëndetin e të gjithë organizmit.

Pijet me sheqer ndonëse mund të mos i preferoni shpesh, padyshim që ju ka ndodhur t’i provoni herë pas here.

Përtej shijes, nga këto pije ajo çfarë diskutohet shpesh edhe nga ekspertët është efekti i tyre në shëndet.

Efekt për të cilin mund të mos mendoni shpesh pasi të kthesh disa gota lëng frutash apo pije me gaz nuk ngjan me ndonjë sulmm për shëndetin.

Për të gjitha këto do të flasim në këtë artiikuull, çfarë ndikimi kanë pijet me sheqer të shtuar në shëndetin e zemrës tuaj.

Çfarë thonë ekspertët?

Sipas ekspertëve pirja e një ose më shumë pijeve me sheqer dhe me gaz në ditë ju ekspozon ndaj sëmunddjevee kardiiovaskuulare.

Personat që konsumojnë vazhdimisht pije të tilla kanë 20% më shumë shance të preken nga sëmunddjee të zemrës e sidomos nëse janë gra.

Studimi i botuar në Revistën American Heart Association shpjegon se jo të gjithë pijet me sheqer që ndodhen në treg kanë efekte të njejta në organizëm.

Rreeziiku vjen nga pije të cilat kanë shumë sheqer të shtuar, siç mund të jenë lëngjet e ndryshme të frutave të cilat e shtojnë eiiskun me 43%.

Ndërsa për pijet me gaz mund ta rrisin rreeziikun vetëm me 23% ndaj preekjes nga sëmunddjeet kardiiovaskuulare.

Sheqeri i shtuar tek pijet mund të bllokojë arteeriiet, enët e gj akut dhe mund të çojnë në sëmunddjee të tjera si diabeti apo mbipesha e obezitetii.

Një rreeziik i shtuar për gratë
Një studim i cili mori nën shqyrtim 106.000 mësuese gra i quajtur Colifornia Teachers Studyr, tregoi se 4.2% e të gjithë pjesmarrësve kishte pasur probleeme me zemrën.

Mosha mesatare e grave në këtë studim ishte 52 vjeç dhe ndjekja e regjimit ushqimor dhe jetësor vazhdoi për thuajse 20 vite.

Gjatë këtyre viteve 2.677 gra psuaan godiitjre në zemër, 5.258 godiitjer në tru dhe 2.889 të tjera I’u nënshtruan procedurave për të hapur artreriiet e bllokuaraa.

Nga të gjithë pjesmarrësit 42% deklaruan se konsumoninndonjëherë ose kurrë pije me sheqer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *