Kujdes..!! Mos i Neglizho Ja 3 Shenja Paralajmruese Të Kolesterolit Të Lartë…

Kujdes..!! Mos i Neglizho Ja 3 Shenja Paralajmruese Të Kolesterolit Të Lartë…

Kolesteroli është një lloj yndyre, e domosdoshme për funksionimin e trupit që prodhohet nga dy të tretat e mëlçisë dhe nga ushqyerja. Ai është i pranishëm në sipërfaqen e brendshme të qeliizavee duke iu dhënë atyre fleksiibiliteet dhe fuqii, si dhe duke i mbrojtur në të njëjtën kohë nga veprimi i radiikaleeve të lira dhe agjenntëvee të jashtëm veprues. Ekzistojnë dy lloje të kolesterolit:

kolesteroli i mirë HDL dhe kolesteroli i kkeq LDL. Ky i fundit arrin të bllokkoojë gardualisht artteriiet, duke formuar në brendinë e tyre pllaka gj aku tokksikee. Dieta e varfër ushqimore, streesii, trashëgimia gjenetike, sëmunddjee të caktuara (sëmunddjee të veshkave dhe tiiroideeve), duhanpirja, konsumimi i alkkooliit, hiperttensiioni, diabeti, mbipesha janë të gjithë faktorë që bëjnë aleancë me kolesterolin e teepërt, duke rritur rreziiqeet për sëmunddjeet kardiiovaskuulare.

1.Dhimbbjee koke dhe të vjeella: Duke qenë se kolesteroli i lartë depozitohet në artterie, qarkullimi i gj akut fillon e ngadalësohet pasi ndërpritet furnizimi me oksigjen, çka sjell më pas dhimbbjee të forta koke, humbje ekuilibri dhe ndjesi të herëpashershme të vjeellash.

2.Probleme me shikimin:

Niveli i lartë i kolesterolit të lartë në organizëm ndikon drejtpërdrejt në një ndër shqiisat kryesore, atë të të pariit. Njerëzit që vuaajnnë nga kolesteroli kanë irriitimm të vazhdueshëm të syve, të cilët çuditërisht marrin një lloj hiijeje të verdhë që vesh bardhemën, si dhe shikiim të turbullt.

3.Dhimbbjee në kraharor:

Kolesteroli i lartë në gj ak bën që arteriiet të pommpojnnë me shumë vështiirësi gj akun për në sistemin e hapur të qarkullimit. Si rrjedhojë rreziikonni të keni tensiion të lartë të gj akut dhe shtrënngimee theerëse në gjooks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *