Zduhet Të Injoroni Këto Shenja Të Bllokimit Të Gj Akut Në Trup..

Zduhet Të Injoroni Këto Shenja Të Bllokimit Të Gj Akut Në Trup..

Mpiksja e gj akut është një probleem seriioz shëndetësor dhe shumë njerëz përballen me të. Ekspertët në Kliinikën Mayo shpjegojnë se gj aku në fakt është i “projektuar” të mpiikset, por nganjëherë procesi i mpiiksjees ndodh kur e presim më së paku.

Mpiiksjaa është mënyra më e mirë e trupit për ta ndalur gj akderdhjen dhe zakonisht kur ndodh mpiiksja, njerëzit shohin shenja, nxirje ose mavijosje. Për fat të kkeq, mpiksjet mund të shkaktojnë sulmm në zemër, godiitjee në tru dhe probleeme të tjera shëndetësore. Kontrolloni këto simptoma më poshtë. Kjo do t’ju ndihmojë të shihni nëse keni mpiiksje gj aku brenda trupit tuaj.

Gjymtyrë të fryrë

A keni dëgjuar ndonjëherë për trommboozë të thellë të veenave (DvVT)? Kjo ndalon rrjedhjen normale të gj akut. DvVT mund të ketë rezultat seriioz, sepse organet viitale nuk mund të marrin oksigjen mjaftueshëm.

Dhimbbjee ose butësi në këmbë

DvVT shpesh shoqërohet me butësi dhe dhimbbjee. Nganjëherë ata që vuajnnë nga kjo gjendje përshkruajnë dhimbbjeen si një ngërç.

Vija të kuqe në lëkurë

Maviijosjeet janë disa lloj mpiiksje, por vijat e kuqe afër venave janë gjithçka përveç një plaage normale. Kërkoni ndihmë mjekësore sa më shpejt që të jetë e mundur. Këto vija ju japin një ndjesi të ngrohtë kur i prekni.

Dhimbbjee kraharori / frymëmarrje e rënnduar

Kombinimi i këtyre dyjave mund të sinjalizojë që keni mpiiksjee gj aku në mushkërii. Konsultohuni me një mjek sepse kjo mpiiksjee mund të ketë rezultat faatal.

Shkurtim i frymëmarrjes

Të mos mund të marrësh frymë thellë është shpesh shenjë e mpiiksjees së gj akut në mushkëri. Pacientët nganjëherë përjetojnë driidhjee në zonën e gjoksit në formë vibrimi, rrahje të shpejta të zemrës ose ndjenjë trulloosjeeje. Konsultohuni menjëherë me një mjek.

Kollë e papritur

A po kolliteni pa ndonjë arsye, ashtu papritmas? Kontrolloni ritmin e zemrës, gjoksin dhe ritmin e frymëmarrjes. Është koha që ta thirrni mjekun nëse keni ndonjë nga simptomat më lartë dhe kollë të vazhdueshëm. Konsultohuni me mjekun, thirrni emeergjenncën ose thjeshtë shkoni në spital. Ju apo jeta e dikujt që e njihni me këto simptome mund të jetë në rreziik. Mësoni këto sinjale që trupi ju dërgon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *